top of page

Conforglace

Voor het plaatsen van isolatieglas in stalen deuren en kozijnen hebben wij een uniek systeem, zonder dat er veranderingen aan de kozijnen worden aangebracht. Dit is de oplossing voor uw isolatie probleem als de kozijnen gehandhaafd dienen te blijven.

Conforglace, een eenvoudig systeem om dubbelglas d.m.v. een kader profiel met kliklijst in bestaande stalen ramen te plaatsen.

Het vervangen van enkel glas door isolatieglas in stalen ramen was tot nu toe erg moeilijk door de vaak geringe hoogte en diepte van de sponning. Een ander knelpunt vormde de koppeling glas/staal. De Franse glasfabrikant Le Vitrage lsolant Normandie S.A. heeft dit probleem opgelost met Conforglace inbouwelementen. Het dubbelglas wordt in de fabriek voorzien van een kunststof kader. Met een speciale kliklijst wordt het omkaderde glas in bestaande stalen ramen vastgeklemd, zonder te boren, schroeven of zagen.

Het Conforglace inbouwelement heeft, doordat het fabrieksmatig voorzien wordt van een kunststof kader, een constant hoge kwaliteit. De kwaliteitscontrole hierop gebeurt in het laboratorium van de fabriek. Steekproefsgewijs controleert men de profielen op uiterlijk, maatafwijkingen, gewicht, het gedrag bij temperatuurschommelingen etc. en op de aanwezigheid van de benodigde primers, die een goede hechting van de diverse kitsoorten moeten garanderen. Rond het KOMO/KIWA gekeurd dubbelglas worden de kaderprofielen bevestigd met kit, welke de gehele tussenruimte opvult.

De juiste kit vormt aan de buitenzijde de wind- en waterdichte glas/profiel aansluiting.

bottom of page